Uncategorized

Organizacija vencanja u 12 koraka

bhpfF35kUkoliko sami organizujete svoje vencanje, donosimo vam osnovne korake kojih se trebate drzati, kako biste jednu po jednu stavku zavrsavali u pravo vreme.

 • Odredite budzet – najvaznija stavka. Budzet ne morate da precizirate u cent, posto je to I nemoguce. Uvek se pojavljuju neplanirani troskovi I odstupanje od cena, tako da odredite okvirnu cifru oko koje ce se kretati ostatak vaseg posla.
 • Spisak zvanica – sledeca stavka koja se u pocetku cini manje vaznom I spada u one “a to cemo lako”. Medjutim, ukoliko je preskocite, za svaku narednu stvar koju pokusate da uradite nailazite na pitanje “koliko cete imati gostiju”. Tako da sedite sa svojim verenikom I natenane napravite spisak zvanica.
 • Prostor za slavlje – Kada ste napravili spisak zvanica I odredili budzet, mozete da krenete u potragu za savrsenim prostorom za svadbeno slavlje. U kratkim tezama definisite sta vas prstor mora da ima I kako treba da izgleda I u skladu sa tim odaberite prostore koje cete kontaktirati, a kasnije I obici. Za kaparisanje prostora nemojte dugo cekati. Cim se dogovorite I odaberete kaparisite, jer vam neko moze uskociti u termin u medjuvremenu, s’obzirom da je to stavka koju pojedini parovi resavaju cak I godinu dana unapred.
 • Muzika – Bend birajte iskljucivo prema svojim zeljama. To je vas dan I u njemu treba maksimalno da uzivate. Ukoliko zelite da ugodite I nekim dragim gostima napravite spisak numera I dogovorite se sa muzicarima da ih odviraju u kratkom bloku. Nasa preporuka je svakako programska muzika bez narucivanja pesama, jer cete tako izbeci nepotrebne carke medju gostima, ponavljanje istih pesama I postici cete redosled zanrova kako zaista treba da tece. Takodje kao I za prostor, nemojte dugo cekati, jer su svi popularni muzicari zauzeti cak I godinu dana unapred.
 • Crkveno I gradjansko vencanje – Da biste mogli da birate satnicu I da bez problema uskladite vreme I crkvenog I gradjanskog vencanja nemojte odlagati ovu stavku. Vreme ce vam biti potrebno I pri ugovaranju nekih drugih stavki, tako da nemojte odugovlaciti.
 • Pozivnice – Sada kada imate prostor I zakazano crkveno I gradjansko vencanje, mozete naruciti izradu pozivnica za goste. Razmisljajte o tome da je potrebno ostaviti dovoljno vremena kako bi sve zvanice donele odluku o dolasku. Nasa preporuka je da je 4-5 meseci idealno za obavljanje ove stavke.
 • Vencanica, cipele I nakit – ove tri stvari objedinicemo u jednu stavku, jer cesto se desava da vam bas u salonu vencanica ponude I savrsenu obucu I nesto od nakita, a u slucaju da se to I ne desi, dobro je da u cugu, dok vam je svez utisak o haljini birate I obucu I nakit. Nas savet je da vencanicu birate oko pet meseci unapred, jer imate dovoljno vremena za traganjem savrsene I izbeci cete proslogodisnje modele.
 • Fotograf I kamerman – Cesto ste danas odabirom prostora uslovljeni I foto-studiom sa kojim oni saradjuju. Ukoliko to nije slucaj, ovu stavku resite po preporuci, jer se cesto mladenci ovom temom ne bave dovoljno pa kasnije budu nezadovoljni fotografijama. Pazljivo precizirajte uslove I obavezno trazite da pogledate fotografije I snimke koje su ranije radili I montirali.
 • Mladenacka torta – Stavka, koju je takodje po nasoj preporuci potrebno stiklirati oko pet meseci ranije. Mnoge poslasticarske radionice su prezauzete I sve one za neki datum mogu da prime odredjen broj mladenackih torti, jer je njihova izrada zahtevna. Tako da ukoliko ste se nameracili na odredjenu radionicu, nemojte cekati. Rezervisite svoj termin, a ukoliko pravila kuce dozvoljavaju, odlazak na degustaciju I dogovor oko izgleda mozete I prolongirati kada budete imali luft sa obavezama oko vencanja.
 • Burme – mladenacko prstenje u sustini nije stavka sa kojom morate zuriti, ali nasa preporuka je da je ne ostavljate za kraj. Za izradu prstenja je potrebno odredjeno vreme I ostavite sebi prostora da eventualne greske I nesporazume mozete da popravite.
 • Frizura I sminka – Frizera I sminkera zavrsite u hodu. U slobodno vreme gledajte fotografije frizura po internetu I trazite tonove sminke koje biste voleli da ponesete, ali obavezno poslusajte savete svog frizera I svog sminkera, jer oni najbolje znaju sta ce pristajati vasem licu I u zavisnosti od tipa I duzine kose koja frizura ce vam trajati celog dana.
 • Dekoracija – u ovu stavku objedinite sve sto vam je potrebno oko dekorisanja restorana, vaseg doma, mladenackog I ostalih automobila, bidermajer, kicenje I poklone za goste. Ukoliko se sami bavite dekoracijom, vise vremena ce vam biti potrebno, ali ukoliko angazujete profesionalce, sa dekoracijom ne morate zuriti. Sastanak je dovoljno da zakazete oko tri meseca unapred I da precizirate vase zelje do detalja kako biste izbegli eventualno nerazumevanje I neprijatnosti.

Pratite nas na facebooku i instagramu wedding.chaos

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s