Uncategorized

Kako izabrati savršen veo?

Veo je sastavni deo svake mlade još od davnih vremena kada se nosio kao zaštita od zlih duhova, uroka i  magije. Jedan veo,ta tanka i providna tkanina, prešla je mnoge transformacije. Bio je štit od magije i loših pogleda, a kad su se vremena promenila i brakovi bili unapred ugovoreni, veo je pružao sigurnost da mladoženja ne vidi mladino lice pre same ceremonije. Mlada je otkrivala svoje lice tek nakon što cela ceremonija prođe i par bude venčan. Srećom, takva vremena su prošla, i današnje mlade imaju mogućnost da biraju da li hoće ili neće da nose veo.

old

U današnje vreme veo je samo još jedan važan aksesoar koji doprinosi da izgled bude zanimljiviji i potpuniji.Naravno, najvažnije u odabiru vela je da se on slaže uz Vašu haljinu, kao i uz ostale male ali značajne detalje kao što su nakit ili frizura. Birajte veo koji po stilu ide uz Vašu haljinu i koji će pomoći da izgledate potpuno.

Kada se odlučite za haljinu, zamolite prodavačicu da Vam pokažu nekoliko različitih velova. Sagledajte Vašu haljinu i razmislite kakv veo bi stilski odgovarao Vašoj haljini. Na primer, ako haljina ima odličan vez na leđima, uzmite kraći veo koji će istaći sve te detalje. Ako je haljina čipkana, možete uzeti veo koji po rubu ima čipku, takozvani „venecijanski“ veo, ali vodite računa da čipka bude slična i da ne odudara mnogo od haljine. Ako je haljina jednostavna, možete izabrati veo koji po sebi ima vez, čipku, šljokice ili perlice. U poslednje vreme, mnoge modne kuće prave venčanice koje idu u paru sa svojim velom, koji pristaje haljini po stilu i odgovarajuće je dužine.

new bridal veils
Takođe, postoji dosta faktora na koje treba obratiti pažnju u odabiru vela, kao što su: dužina,širina, gustina materijala, boja, nivoi, ukrasi.

Du

Dužina vela

  1. Kratak veo je dužine do brade i možete ga izabrati ukoliko nosite haljinu koja ima dosta dekoracije, čipke i zanimljivih detalja. Idealan je za haljine koje imaju duge rukave ili pak one koje nemaju dekolte i imaju dekoraciju na vratu.
  2. Veo do ramena je dužine oko 40-50cm. Ovakav veo pristaje uz skoro sve haljine a pogotovo lepo izgleda uz haljine koje imaju „čamac“ iztez, dekoraciju na leđima ili oko struka.
  3. Veo do lakta je dužine od 50-60cm i idealno ide uz „princeza“ haljine jer se veo završava baš tamo gde suknja počinje, pri čemu haljina vizuelno dobija na punoći.
  4. Veo do struka je malo duži od prethodnog vela i dobro pristaje uz haljine koje nemaju šlep.
  5. Veo do prstiju je veoma popularna dužina vela i dužina vela iznosi oko 90cm i ova vrsta vela pristaje uz većinu haljina.
  6. Veo do kolena je dužine oko 112cm i lepo se slaže uz kraće venčanice koje su iste dužine kao i veo.
  7. Veo do poda ili „ballet veo“ mora biti idealne dužine, tek da dodiruje pod i prelepo ide uz dugačke haljine koje nemaju šlep.
  8. Veo sa šlepom dužine 0,5-1m ili „kapela veo“ i najbolje ide uz haljinu koja takodje ima veo iste ili slične dužine. Vodite računa da dužina vela bude barem za malo duža od šlepa haljine.
  9. Veo sa šlepom dužine 1-2m ili „crkveni veo“ može da dostigne i ukupnu dužinu do 3-3,5m i najbolje izgledaju uz klasične dugačke haljine bez šlepa.
  10. Veo sa šlepom dužine 2-3m ili „kraljevski veo“ i samo ime kaže, veoma dugačak veo čija ukupna dužina ide preko 4m i ide uz haljine koje takođe imaju šlep, ali vodite računa da ovakav veo ne proguta haljinu.

royal bridal veils

Pratite nas na facebooku i instagramu wedding.chaos

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s