Uncategorized

Mladenačka torta sa prirodnim cvećem

DRS_1003

Deo organizacije venčanja u kome svi posebno uživamo – mladenačka torta. Degustacija čarobnih ukusa, odabir kako će biti dekorisana i mašta kojom u ovom slučaju možete da postignete skoro sve što zamislite su najslađi deo posla. Pored ukusa, dekoracija je njena glavna uloga na vašem venčanju. Ovog puta vam donosimo torte dekorisane prirodnim cvećem…

DRS_1002

Trend koji nikad ne jenjava i koji je posebno zastupljen poslednjih godinu dana je dekoracija mladečke torte prirodnim cvećem. Njegova raznovrsnost, živopisne boje, nestvarne forme, mekoća latica i različite veličine daju vam mogućnost da mašti pustite na volju i potpuno se prepustite prirodi i njenim svemogućim čarima. 

Poslastičari jedne poznate prestoničke radionice za izradu torti su nam rekli da je dekoracija torte šlagom najbolji izbor kada se odlučite za prirodno cveće:

– Lagana forma penušavog šlaga čini da cveće izgleda kao na paperjastim oblacima. Tonovi koje vam prirodno cveće pruža ništa drugo ne može da zameni. Iako je od fondan mase moguće napraviti sve što zamislite i to zaista izgleda sjajno, samo u slučaju prirodnog cveća mi ne preporučujemo alternativu. 

cake108492541900b62b0c0fdb35239b779b5f

Kako vi najčešće ukrašavate vaše torte sa prirodnim cvećem?

          – Ima zaista bezbroj varijanti kada je ovakva dekoracija u pitanju. Nekad se dešava da nam mladenci donesu već gotove bukete cveća, a naš posao je samo da ih poslažemo da to lepo izgleda, mada je najčešći slučaj kada mi sami kreiramo dekoraciju od cveća. Bude tu i buketa, venčića, latica, lukova sa kojih visi cveće, zaista svakakvih dekoracija. 

Imate li tematske dekoracije kada je cveće u pitanju?

          – U ovom slučaju tematske dekoracije mogu biti sezonsko cveće shodno godišnjem dobu u kom se pravi venčanje.poput lala, suncokreta, lavande. Često mladenci dolaze sa idejom da cveće na torti bude isto kao ono kojim će biti ukrašen restoran. Imali smo nekoliko slučajeva gde je tema venčanja bila odredjena boja, pa su gosti morali imati nešto od te boje na sebi, te su tako i mladenci želeli da im mladenačka torta bude dekorisana cvećem u toj boji. 

images

Kako se kreću cene mladenačkih torti sa prirodnim cvećem? Da li je takva dekoraciju pristupačna svačijem budžetu ili je to ipak za one koji imaju veće finansijske mogućnosti?

          – Cena torte po kilogramu je ista kao i za sve ostale načine dekoracije. Međutim ono što se ovde razlikuje je to što se cveće plaća dodatno. Možete ga naručiti vi, a možemo za vas to učiniti i mi ili vasi dekorateri, koji su zaduženi za cveće. U skladu sa veličinom buketa ili brojem cvetova, njihovom vrstom ide i cena, potpuno identično kao kada kupujete cvetni aranžman u cvećari. Mi smo konkretno imali različite doplate za cveće, od recimo 2000, pa sve do 35000 dinara za retko cveće koje nije sa naših prostora i koje smo specijalno naručivali. Tako da shodno svom budžetu možete uklopiti i cenu ovakve dekoracije. Odabere se cveće po pristupačnim cenama, koje će zadovoljiti veličinu, boju i izgled koji ste vi zamislili.

Uživajte u našim predlozima…

956d45a0ca54  square-pink-wedding-cake-with-flowersimages (1)

wedding_flower_top                     105_Wedding_Cakes_Chewton_Glen_Fresh_Flowers_Detail_S8J1413           wedding_cakes_with_fresh_flowers

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s