Uncategorized

Savršen dekolte

Oblici dekoltea
Oblici dekoltea

Dekolte, gornji rub vaše haljine, vaš okovratnik, je bitna stavka koju ne trebate zanemariti kada birate haljinu. Obično sve devojke traže određeni kroj haljine, da li ima dovoljno čipke, materijala i koje je boje, a ne obraćaju dovoljno pažnje na dekolte.

Dekolte može da vas dodatno „otvori“, vizuelno smanji ili poveća ramena, čak uz pomoć dekoltea možete da istaknete koliko vam je uzak struk, ili da „prikrijete“ širinu bokova.  Svakako mora da odgovara vašem licu, ličnosti i svemu onome što ste zamislili uz haljinu i venčanje.

Pitanja poput: Da li staviti ogrlicu? Da li uzeti duže ili kraće minđuše? Da li da prekrijem ili otvorim dekolte? Šta će reći gosti? Šta će pomisliti svekrva? Imam li dobar i zategnut dekolte?…sva ta pitanja možete rešiti probanjem različitih haljina. Sagledajte sebe, uzmite u obzir svoju građu, obim grudi, struka i bokova, oblik lica i uzmite u obzir sve vaše želje i osećanja. Tako ćete najbolje naći ono što vam pristaje i u čemu se najbolje osećate. Budite hrabre, odlučne i samouverene. Dekolte, kao i sama haljina, treba da istakne ono najbolje u vama. A mi smo tu da vam malo pomognemo oko odabira i damo vam par saveta kako ćete lakše naći ono što vam pristaje.

  1. Oblik tela

Znate i same da haljinu birate na osnovu građe vašeg tela, pa tako birate i dekolte. Sve smo različite, te nekoj stoji srcoliki dekolte i baš dobro ističe obline, a nekoj baš pristaje zatvoren dekolte ili su joj neophodne bretele. Kao što smo vas već savetovale da probate različite haljine zbog samog kroja, tako probajte i haljine sa različitim dekolteima. Čak i ako niste dovoljno sigurne da vam nešto pristaje-probajte haljinu, možda se na kraju iznenadite.

d6db2e2bbd1a8cb01775979af37b7fc1

  1. Obim grudi

Svaka od nas je svesna koliki joj je obim grudi. To je jedan od odlučujućih faktora, da li nam neki oblik dekoltea pristaje ili ne. Na primer, iz dugogodišnjeg iskustva u modnoj industriji zaključile smo da devojke koje imaju prosečan obim grudi bolje nose srcoliki dekolte od devojaka koje imaju veće ili manje grudi. Obično ova grupa devojaka sa većim obimom grudi misli da je srcoliki dekolte stvoren za njih. Pa tako, devojke često zahtevaju da im se zašiju šire bretele, jer nisu baš sigurne da će dekolte izdržati.

srcoliki dekolte

e60114398fbd2f7783bc4beb32eae60e

  1. Nakit koji imate u planu da nosite

Nakit treba pažljivo birati tek nakon što izaberete haljinu. Bila bi ozbiljna modna greška da nosite nakit koji ne bi pristajao uz haljinu ili bi bio nedovoljan da poboljša ukupan izgled, ili zaseni i vas i venčanicu. Na primer, ako imate haljinu sa čamac izrezom, sigurno se nećete opredeliti za ogrlicu. Već viseće minđuše koje će naglasiti vrat.

bridalguide com

4. Frizura

Još jedan faktor koji se definitivno odnosi na vaš celokupan izgled a to je da li vaša frizura odgovara vašoj haljini i dekolteu. Prost primer je da, ako imate asimetričnu haljinu, koja ima lep detalj na ramenu, sigurno nećete izabrati frizuru koja takođe ide na stranu i prekriva baš to rame. Odabraćete frizuru koja ili ide na drugo rame, ili je kosa podignuta u punđu. Kada idete kod frizera ponesite sliku svoje haljinu kako biste zajedno mogle da razmotrite koji tip frizure vam najbolje odgovara.

frizura

Pictures: The Knot, Praise Wedding, Bridal Guide

#wedding #weddingchaos #vencanja #vodiczavencanja #dekolte #vencanice #weddingdress #beproud #whitewedding #saveti #guide #hairstyle #frizurazavencanje

Lajkujte našu facebook stranicu i pratite nas na instagramu wedding.chaos

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s