Venčanice-haljine-moda

Pronovias carstvo i nova koekcija za 2016.godinu

Fashion Show - 50 godina Pronoviasa

Pronovias…Jedna od najpoznatijih modnih kuća koja se bavi proizvodnjom venčanica i večernjih haljina. Tokom svih ovih godina naučili smo da prepoznamo njihove haljine po dizajnu, kvalitetu, detaljima i lepotom koju svaka haljina poseduje.

Beograđani i Novosađani, sa Pronovias-om su se upoznali 2005/6.godine, kada su samo tek nekoliko salona imali pravo da ih otkupljuju i prezentuju. Pronovias je imao politiku da se njihove haljine ne smeju prodavati u salonima koji su blizu, pa čak ni u istom gradu. Vremenom je potražnja za njihovim haljinama porasla, pa su i manji saloni po Srbiji stekli pravo da naručuju njihove haljine, što je u današnje vreme mnogo olakšalo posao budućim mladama koje ne moraju da putuju za Beograd ili Novi Sad, kako bi, barem probale, Pronovias venčanicu.

U našoj zemlji Pronovias se pročuo kada je pevačica Nataša Bekvalac ponela njihovu haljinu, model „India“, 2006.godine kada se udala za vaterpolistu Danila Ikodinovića. Sećate li se te prelepe haljine, sa bluzom od istovetne čipke sa kopčanjem na leđima? Bila je to savršena nevesta. Devojke su želele da izgledaju kao ona, pa su u salonu „Sreća“, imali 4 iste haljine, jer iznajmljivanje svim zainteresovanim devojkama nije bilo moguće sa jednom haljinom. Nakon 2006.godine Pronovias je postajo sve popularniji u našim salonima, da vam sad ne nabrajam, vrlo dobro znate gde možete naći njihove kolekcije.

Istorijat Pronoviasa

Porodična firma Pronovias,osnovana od strane Alberto Palatchi Bienveniste počela je sa poslom 1922.godine u El Suizo prodavnici u Barseloni specijaliziranu za proizvodnju najfinije čipke, bordura i svilenih tkanina. U to vreme, samo dame iz visokog društva Katalonije su naručivale svoje venčanice kod El Suiza.

EL-SUIZO

Alberto Palatchi Bienveniste, osnivač Pronoviasa
Alberto Palatchi Bienveniste, osnivač Pronoviasa

Pronovias je izbacio svoju prvu prêt-à-porter kolekciju davne 1964. Godine, koja je bila vrlo inovativna i nesvakidašnja. Prvi butik je otvoren 1968.godine i bilo je prvi butik te vrste, namenjen nevestama, u Španiji. Buduće mlade su na jednom mestu mogle da pronađu sve što im treba za njihov dan, od haljine do propratnih detalja. U narednoj deceniji, Pronovias je otvorio oko 80 butika u Španiji i polako su počeli da se šire i na evropsko tržište. Devedesetih godina su ušli na Američko i Azijsko tržište, i do dana današnjeg otvorili 163 Pronovias butika, više od 4000 prodajnih mesta u 103 države i imaju više od 1000 zaposlenih.

marco-blanco2
Ono što je bitno naznačiti da se Pronovias Grupa sastoji iz nekoliko brendova:  St.Patrick, La Sposa, Atelier Diagonal, White One, It’s my party (koktel haljine), Les Accessoires (aksesoari) i ekskluzivna licencirana linija venčanica i haljina dizajnirana od strane Elie Saaba. Ono što treba da znate vezano za navedene brendove je da se svakako razlikuju po kvalitetu i dizajnu, ali se dešava da haljinu istog ili sličnog dizajna možete naći u Pronovias kolekciji, kao i u nekoj kolekciji navedenih brendova, po dosta nižoj ceni.

U Pronovias buticima možete naći ne samo haljine, već i velove, ukrase za kosu, cipele, donji veš, večernje haljine, haljine za deveruše i specijalne prilike i torbice za sve prilike. Ono što je idealno za sve buduće neveste je da svaka haljina ima svoj originalni veo, tako da ne morate da razmišljate da li će veo da pristaje uz vašu haljinu i da li će čipka biti ista.

Dodaci koje možete kupiti uz svoju Pronovias haljinu
Dodaci koje možete kupiti uz svoju Pronovias haljinu

Mali savet, ako naručujete haljinu iz Pronoviasa preko naših salona venčanica, tražite da vam pokažu u katalozima i veo koji pristaje uz odgovarajuću haljinu. Tako ćete sebe spasiti muka da dodatno trošite vreme i živce oko propratnih detalja, i naručite sve u kompletu.

Kolekcije 2016

Atelier Pronovias 2016
Houte Couture by Pronovias

U ovu prvu kolekciju spadaju ručno rađene haljine u samom srcu Pronoviasa od strane njihovih veštih krojačica i šnajderki. Ove haljine su sačinjene od najboljih materijala koje tržište može da ponudi, odličnog su kvaliteta i inovativnog dizajna. Cela kolekcija je jako sofisticirana, čista a detalji su delikatni i brižljivo odrađeni. Sve navedeno vam govori da haljine iz ove kolekcije imaju jaču cenu.
Haljine su beličastih i nude tonova, sašivene od najfinijih materijala poput Chantilly čipke, francuske čipke, Mikado svile, nežnog tafta i svile, sa dodatnim aplikacijama, bordurama, ukrasima i cirkonima.

IVANIA
IVANIA
VANIA
VANIA
VAREL
VAREL
VERA
VERA
VERDA
VERDA
VERILA
VERILA
VERNA
VERNA
VINTAGE
VINTAGE
YOLANDA
YOLANDA

Pronovias bridal collection 2016

Zanosne haljine koje pristaju svakoj figuri. Kao i uvek, trude se da izbace sve forme haljina koje možete da zamislite i svaka mlada može naći ono što joj pristaje. Klasična mlada, ili je ipak romantična, ili je moderna i smela žena, ova kolekcija je dizajnirana za žene širom sveta.

Svi materijali i sve nijanse bele boje su zastupljene u blagoj kombinaciji sa nude i roze tonovima. Princess haljine, sirene, A-linija, svi krojevi su zastupljeni u ovoj Pronovias kolekciji a haljine će vas ostaviti bez daha, jer sigurno nećete moći da se odmah odlučite baš za jednu, onu pravu.

TRUDY
TRUDY
TREY
TREY
TRESIA
TRESIA
TOSHA
TOSHA
TIMY
TIMY
TACIANA
TACIANA
TARIFA
TARIFA
TASIEL
TASIEL
TATIANA
TATIANA
TEKLA
TEKLA
PRISMAL
PRISMAL
PLEASURE
PLEASURE
PERSEA
PERSEA
MILDRED
MILDRED
GUADIANA
GUADIANA
BARCAZA
BARCAZA

Cele kolekcije možete videti na zvaničnom Pronovias sajtu: http://www.pronovias.com

#weddingdress #Pronovias #fashionshow #collections #fashion #vencanice #vencanja #organizacija #weddingchaos #cipka #svila #saten #fashionpassion #weddingday #wedding

Pratite nas na facebooku i instagramu wedding.chaos

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s