Uncategorized

Šta sve treba da imate u tašni na dan venčanja i kako da odaberete savršenu za taj dan

Free-Shipping-Best-Gorgeous-Bridal-Bag-Women-s-Beaded-Bag-Imitation-Pearls-Diamond-Finger-Ring-BeadsNajveća nedoumica kada birate tašnu za svoje venčanje je njena veličina. Mnoge mlade pri kupovini iste ne razmišljaju o tome šta će sve tog dana nositi sa sobom, već se trude samo da je što bolje uklope sa venčanicom i ishitreno kupe onu u koju na dan venčanja ne može ništa od potrebnih stvari da im stane. Sve te minijaturne slatke tašnice prepune ukrasnih detalja, pa još od kristala, perli, bisera, zaista izgledaju savršeno za taj dan. Međutim, kada na red dođu praktični razlozi nastane muka.

Kada je veličina tašne u pitanju ona ne bi trebala da bude prevelika, jer će tako izgubiti na eleganciji. Sa druge strane ne sme biti ni premala, jer je sigurno da tog dana u svakom trenutku treba uz sebe da imate neke stvari. Najbolje je da se fokusirate na one, veličine koja je standardna za večernje tašne. Najbolje je da pri kupovini probate na licu mesta da stavite nekoliko stvari u nju i tako ćete biti sigurni da ona nije samo aksesoar za slikanje, već da vam može poslužiti i u praktične svrhe. Moj najiskreniji savet je da nikako ne razmišljate (kao što sam ja razmišljala u agoniji zvanoj potraga za tašnom 🙂 ) da tog dana vaše stvari budu kod mame, kume, sestre, jer to nije dobra ideja. Toga dana treba da budete maksimalno opuštene i što manje opterećene i najsitnijim dodatnim stvarima, poput jurcanja za svojim stvarima po tuđim tašnama, koje vam pored svih velikih tog dana zaista nisu potrebne.

download

Iako je sigurno da je nećete nositi celog dana uz sebe i da neće svako obratiti pažnju na vašu tašnu, ipak gledajte koliko god je više moguće da je ukopite sa venčanicom i ostatkom aksesoara.

Ukoliko na venčanici imate srebrne detalje nikako nemojte birati tašnu u šampanj boji, a pogotvo ne sa zlatnim detaljima.

Ukoliko imate nakit, cipele, karmin i npr. bidermajer  u nekoj jačoj boji, pustite mašti na volju i tašnu kupite u istoj. Takođe u nekoj jačoj nijansi možete birati tašnu i ako imate samo jedan detalj na sebi u toj boji, npr karmin. U tom slučaju gledajte da birate i cipele u istoj nijansi, jer ukoliko boja tašne podosta odskače od boje haljine, očekuje se da će nijansa iste biti povezana sa cipelama.

helena-nude-crystal-wedding-clutch-bag-[2]-5049-p - Copy

nude-crystal-bridal-evening-bag-crystal-wedding-clutch-bag-2748-p - Copy

eva-champagne-beaded-pearl-clutch-bag-5387-p - Copy

nude-crystal-wedding-clutch-bag-4822-p[ekm]1000x662[ekm]

Pored standardnih boja šampanj, bele, nude, zlatne i srebrne, koje mlade najčešće biraju za svoj aksesoar, nežna nijansa roze je jedna od boja koju možete odabrati kao polaznu za odabir svoje tašne, cipela, nakita i čak uklopiti i bidermajer sa modnim detaljima.

Ukoliko na venčanici imate detalje sa biserima, gledajte da i na vašoj tašni ima bar neki biserni detalj.

Ukoliko je vaša venčanica optočena kristalnim ukrasima, birajte tašnu koja je ukrašena cirkonima.

Uz venčanicu sašivenu pretežno od satena, birajte satensku tašnu u istoj nijansi kao haljina i ukoliko je ona jednostavna, tašna može biti više ukrašena, a može biti i potpuno jednostavna, sa samo nekom lepom kopčom ili nekim sličnim detaljem.

Kada vaš izbor padne na čipkanu venčanicu ili ukoliko vaša venčanica ima puno čipke po sebi, strogo vodite računa da ne mešate različite vrste i dezene čipke, jer je to mimo svih modnih kodeksa. Sa čipkom ne smete preterivati, jer ona dolazi do izražaja isključivo pri isticanju nekog dela odevnog komada, a ukoliko preterate sa njom može izgledati kičasto.

cream-crytstal-wedding-clutch-bag-crystal-bridal-evening-bag-[2]-2847-p - Copy

helena-ivory-evening-clutch-2480-p - Copy

Iz ličnog iskustva daću vam predloge šta bi sve trebalo da imate u svojoj tašni na dan venčanja da ne biste kao ja čekali mamu 5 minuta ispred matičara da se od uzbuđenja sabere i nađe vašu ličnu kartu, zaboravili da uzmete sjaj za usta iz sestrine tašne kada ste krenuli u crkvu, a to je bio idealan momenat da ga popravite, novac zaboravili kod tate pa vas trubači jurili po restoranu, dok nisu ukapirali da tražite novčanik…

  1. Prvo i ono što će vam tog dana biti najpotrebnije je lična karta. Ne zaboravite da bez nje ne možete da se venčate 🙂
  2. Novac za muziku obavezno stavite u svoju tašnu. Iako je nećete nositi celog dana, u svakom trenutku znaćete gde je i to će vam dosta olakšati stvari u pojedinim momentima.
  3. Telefon neka vam bude na dohvat ruke do restorana, posle ne verujem da će vam biti potreban.
  4. Rumenilo i Stay matt puder u kamenu obavezno kupite, ukoliko ga nemate ili vam do sada nije bio potreban. Iako imate super šminkerku, koja koristi kvalitetnu šminku koja će vam biti fiksirana itd itd ovo obavezno ponesite. Od uzbuđenja, igranja, nervoze, slojevite haljine, toplote ili bilo kog drugog razloga tog dana ćete se preznojiti sto puta i ako ste perfekcionista želećete malo da dodate pudera na nos, čelo ili predeo ispod očiju.
  5. Vlažne i obične maramice obavezno imajte uz sebe tog dana. Nikad se ne zna hoće li vas poneti emocije pa ćete zaplakati ili ćete se preznojiti ili ispolivati sa nečim ne daj bože ili kao ja umazati tortom dok mlatite sa mužem vatrometom i pevate partizanovu pesmu ili ćete prosto želeti da se osvežite vlažnom maramicom.
  6. Dezodorans obavezno ponesite, makar onaj u stiku. Ukoliko dan bude topao verujte mi pored hladne vode poželećete i dezodorans 🙂
  7. Hanzaplast je nešto što ne smete da zaboravite kada krenete u avanuru zvanu venčanje. Iako možda nosite cipele koje ste razgazili ili ćete se preobuti u razgaženu i ravnu obuću nemojte žuljeve ili žive rane na prstima dočekati nespremne, verujte mi 🙂 Ceo taj dan ćete provesti na nogama, one će oticati i drugačije će se ponašati u obući nego inače i to morate dočekati spremne.
  8. Ukosnice vam verovatno neće biti potrebne ukoliko koristite proverenog frizera i odlučite se za frizuru koju vaša kosa može da iznese celog dana, ali pošto su zaista minijaturne i ne zauzimaju puno mesta, za svaki slučaj neka vam se nađu.
  9. Sjaj za usne ponesite u svakom slučaju. Bilo da nosite karmin ili sjaj. Birajte što gušći, koji će vam stajati nekoliko sati, kako ne morate da ga popravljate i opterećujete se time, a da vam na slikama usne izgledaju lepo.
  10. I poslednje što vam svakako može biti opciono u odnosu na sve ostalo gore je bombona ili neka mini čokoladica, u slučaju da vam od uzbuđenja, napetosti ili umora padne šećer dok ne dođete do restorana gde ćete moći da jedete.

a179558467418eb61673528701cbd9b6

ivory-beaded-pearl-crystal-bridal-clutch-bag-7128-p

3c7d4f328e8941668c4fb8cfad2c9bd8 - Copy

Ukoliko u našim prodavnicama ne pronađete vašu savršenu tašnu, pogledajte bridal knot sajt na kom smo mi pronašle ove savršene tašnice kao predloge za vas i naručite svoju po zaista pristupačnim cenama.

Pratite nas na facebooku i instagramu wedding.chaos

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s