Blog · MakeUp · šminka za venčanje

Nosi crveni ruž na svom venčanju!

U prethodnom postu mogli ste da pročitate sve o nastanku i razvoju crvenog karmina a u nastavku vam dajem par saveta kako sa lakoćom da nosite crveni karmin, bez i malo brige 🙂
C360_2015-11-14-16-56-44-403

 1. Budite sigurni u sebe
  Prvo i najvažnije, morate nositi crveni karmin sa samopouzdanjem.
  Ne obazirite se na modu, na to što vam drugi predlažu, u šta vas ubeđuju, ili vam šminkerka kaže da će super da vam stoji…Bitno je da se vi dobro osećate sa crvenim karminom na usnama. Koju god varijantu odabrali, sjajnu ili mat, nosite je sa ponosom i sigurnošću. Bićete najlepša mlada i, najbotnije, nosite crveni karmin uz osmeh.

  Moja drugarica Milica i ja smo pravi primer da crveni karmin stoji i crnki i plavuši...i nosimo ga sa osmehom :)
  Moja drugarica Milica i ja smo pravi primer da crveni karmin stoji i crnki i plavuši…i nosimo ga sa osmehom 🙂
 2. Pronađite odgovarajuću boju karmina
  Kada je u pitanju šminka, moramo da pazimo u odabiru i da nađemo ono što pristaje našem licu, tenu, tipu kože, boji očiju, kose… O ovoj temi ću vam napisati poseban post i olakšati vam odabir nijanse karmina za vašu boju kože.

  Source-topinspired.com
  Source-topinspired.com
 3. Izbegnite razlivanje karmina
  Svi vrlo dobro znamo koliko je važno da šminka na venčanju stoji ceo dan na licu. Svakako morate da izaberete karmin (sjaj za usta) koji se neće razlivati van linije usana i neće brzo bledeti. Osim mat dugotrajnih karmina koji će stajati duže, možete koristiti i olovku za usta u odgovarajućoj boji, kako biste sprečili razlivanje karmina ili sjaja. Olovku za usta prvo tražite u okviru brenda čiji karmin koristite. Ukoliko ne možete da nađete odgovarajuću nijansu, uvek se možete odlučiti za providnu olovku koja će držati karmin ili sjaj u okviru vaših usana. Verujte mi, ova olovka će postati vaš najbolji prijatelj 🙂

  Source-weddingpartapp.com
  Source-weddingpartyapp.com
 4. Jednostavnost celokupnog make up-a
  Ukoliko se odlučite za crveni karmin, postarajte se da ostatak vaše šminke bude jednostavan. I ako smo svesne da moramo nositi tešku šminku na taj dan, ona mora biti neutralna i suptilna. To bi bile senke neutralnih boja, rumenilo u boji kajsije, malo highlighter-a, konturiranje lica po potrebi. Izbegavajte jake tamne senke, jak bronzer i konturiranje, i na sve to crveni karmin baš i ne ide. U šminkanju, kao i u životu, moramo u svemu imati meru. Ne preterujte.

  Emma Watson - Italijansk Vogue
  Emma Watson – Italijansk Vogue
 5. Zadržite karmin na svojim usnama
  Svesne smo da karmin ne može da traje ceo dan. Na svadbi pričamo, ljubimo se, pijemo i jedemo, pevamo, i da, karmin ne može da traje ceo dan. Ono što vam ne treba tog dana je konstantnom proveravanju da li vam se karmin skinuo i da ga stalno opet nanosite. U nastavku vam slikovito opisujem kako najlakše da nanesete karmin i učinite ga postojanim za ceo dan, ili barem veći deo dana.Pre nanošenja karmina usne možete blago ispilingovati i hidrirati, pa zatim staviti puder u kamenu i tek onda nanesite karmin.
  Red lipstick
  Nakon nanošenja karmina, sa maramicom odstranite višak karmina. Ovaj “trik” sprečava da se karmin prenese na zube.
  Untitled-4
  Nanesite kameni puder preko prvog sloja karmina. Puder možete naneti četkom direktno na usne, kao na primeru ispod, a drugi način je da prislonite čistu maramicu na usne i četkicom preko nje naneti puder.
  Untitled-5
  Karmin nanesite opet. Ukoliko ga nanosite četkicom, bićete precizniji i lepo ćete iscrtati ivice usana.
  Untitled-6

  Voila! Gotovi smo 🙂
  Untitled-7
  I za kraj, pratite nas na instagramu (wedding.chaos), i lajkujte našu facebook stranicu 🙂
  Uskoro novi postovi o makeup-u za venčanje. Vidimo se!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s