Blog · Uncategorized

Birajte savršenu frizuru uz model vaše venčanice

Često su mlade u nedoumici oko izbora frizure za svoje venčanje. U moru fotografija koje svakodnevno vidite na interenetu, istina je da je teško odlučiti se za jednu. Kao što nam i ženska priroda nalaže, najviše pažnje poklanjamo estetici, pa se tako najviše trudimo oko izbora ukrasa, izgleda frizure, savetujemo se sa frizerima da li će naš tip kose dobro izneti određenu frizuru itd. U svemu tome često zaboravljamo na model naše haljine, dubinu i oblik izreza dekoltea, ali i leđa, ukrase koji treba da dođu do izražaja…Zato vam danas donosimo post o tome kakvu frizuru da birate uz koji model haljine. Uživajte.

  • Podignuta kosa je u većini slučajeva nepogrešiv izbor. Ukoliko je vaša venčanica zatvorena i u predelu dekoltea ukrašena čipkom ili tilom sa ukrasnim detaljima obavezno birajte frizuru sa podignutom kosom, jer ćete na taj način postiči određenu otvorenost lica, obzirom na zatvorenost haljine. Takođe u ovom slučaju nemojte birati veo koji ide uz lice, jer lako možete postići da vam lice bude potpuno zatvoreno i da vas takoreći u potpunosti proguta zajedno sa zatvorenom haljinom. 

wedding-dresses-70

Wedding-Dresses-2014-RCW0025 (2)

Simple-Elegant-Wedding-Dresses

Potpuno identičan slučaj je i sa haljinama sa dugim rukavima, pogotovo u slučaju kada je vaša haljina uz rukave i zatvorena čipkom u predelu dekoltea. 

short-wedding-dresses-chicago-6

trumpetmermaid_long_sleeves_satin_sweepbrush_train_lace_wedding_dresses

cheap-champagne-mermaid-wedding-dresses-long-sleeve-lace-color-beads-tulle-sweep-train-2015-spring-bridal-gowns-vestido-de-novia-illusion-online-with-14675piece-on-hjklp88s-store-dhgatecom

Ukoliko vaša haljina ima specifičan oblik izreza ili neki poseban ukras na leđima, obavezno birajte podignutu kosu kako biste u potpunosti istakli iste. 

77cf8fca0af0edee2a2fa289ddaf2167

5-wedding-dress3

 

 

845733766_431

images

Ukoliko vaša haljina ima skroz dukok izrez na leđima i ona su potpuno gola opet je podignuta kosa pravi izbor, jer se pretpostavlja da su vaša leđa savršena i da želite da budu istaknuta, obzirom da birate ovakav model haljine. 

images (5)

Podignutu kosu svakako možete poneti i uz najčešće i najklasičnije i uvek moderne top venčanice, pogotovo ukoliko imate široka ramena koja ovakav izrez nose savršeno, a ukoliko imate uža ramena, a želite frizuru sa podignutom kosom, taj nedostatak obavezno prikrijte ponekom loknom koju ćete diskretno pustiti na ramena. 

8157-wedding-dress-sweetheart-a-line-fall-2011-gowns.full

a-line_scoop_neck_sleeveless_chapel_train_lace_wedding_dress-2

 

 

 

 

  • Puštena ili delom pokupljena kosa

Puštena kosa može zaista lepo izgledati na vašem venčanju, ali morate obratiti pažnju da ne izgleda obično i svakodnevno. Ukoliko se odlučite za puštenu kosu, talasatu, loknastu ili ravnu ukrasite je nekim rajfom, detaljem sa kristalima ili npr. cvetom u nekoj pastelnoj nijansi ili bogatijim velom. Uz top haljine, puštena kosa je dobar izbor, bilo da se odlučite da pokupite jedan njen deo ili celu da je pustite. 

72803_sottero_and_midgley_wedding_dress_primary

 

vestuvines-sukneles

Kosa koja je diskretno u špic pokupljena i pada preko vaših leđa je savršen izbor uz venčanice koje imaju dubok V izrez na leđima.

images (3)

Puštena kosa naravno dolazi u obzir i uz haljine koje imaju duge ili kratke čipkane rukave, ali samo kada su one dekoltirane i kada vaša kosa nije duža od ramena, kako vas duga kosa zajedno sa potpuno zatvorenom haljinom ne bi progutala. Blago je zatalasajte, stavite neki cvet i postići ćete izuzetno romantičan izgled.

chiffon-sheer-sleeves-empire-wedding-dress-skirt-rc0047

  • Asimetrična frizura na jednu stranu je pomalo šašava i neobičnija varijanta frizura za mlade. Može ići uz sve tipove haljina, top, haljine dugih rukava, otvorenih ili zatvorenih leđa, sa bretelama…Najsavršenije pristaju uz takođe asimetrične haljine, koje su kreirane na jedno rame, sa jednom bretelom, imaju jedan rukav ili jednu cvetovima ili kristalima ukrašenu široku bretelu. Naravno asimetrična frizura se ne mora odnositi samo na kosu koja je pokupljena na jednu stranu, već to mogu biti i punđe na stranu. 

satin-strapless-dipped-neckline-ball-gown-wedding-dress

fall-2012-wedding-dress-tara-keeley-bridal-gowns-one-shoulder-lace-applique.original

one-shoulder-wedding-gowns

Lajkujte našu facebook stranicu i pratite nas na instagramu wedding.chaos

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s