Blog · Uncategorized

Ni tvoj verenik ne učestvuje u pripremama za vaše venčanje koliko i ti?!

Deluje ti da je tvoj verenik potpuno nezainteresovan za pripreme vašeg venčanja. Čini ti se da mu je sve preče. To počinje da te čini nervoznom i uzrokuje dosta svađa sa njim. Padaju ti na pamet paranoične crne misli “O Bože da li je moguće da je ovoliki kreten”, “Njemu naše venčanje uopšte nije važno”, “Da li sam uradila pravu stvar”, “Ako se sad ovako ponaša kako li će mi tek biti u braku”… Možeš da odahneš, jer su istraživanja pokazala da svaka druga buduća mlada prolazi kroz identične situacije (ako je to za utehu 🙂 ) Kao bivša mlada koja je prošla sve ove ženske crne misli daću vam nekoliko trikova kako da same za sebe uživate u pripremama svog venčanja…

wedding-funny-pictures-dumpaday-4

Pre svega, koliko god vam muškarac delovao ozbiljno, bio ozbiljan poslovan čovek ili se prema nekim ozbiljnim životnim situacijama odnosio krajnje odgovorno, on je u dubini duše i dalje dete. Ta njihova prirodno urođena infantilnost ih uvek vuče da izbegavaju obaveze koje nisu neophodne, da se izvuku iz bilo koje situacije koju i vi same možete da obavite kako bi gledali utakmicu sa drugarima, da ostanu u krevetu “samo još malo”, a vi da skuvate kafu i napravite doručak, da izbegnu bilo kakve ozbiljne razgovore, koji su vama jako “važni” da se reše, a za njih su nepotrebni, pogotovo jer znaju da će prerasti u prepirku…

shotgun-wedding_o_2282489

Verujte mi da sigurno nijednom muškarcu nije važno koje boje će biti cveće na stolovima u restoranu ili da li će aranžmani biti u okruglim vazama ili u npr.martini čašama, zato na ovakve dogovore povedite prave ljude, koji će vam biti od koristi, kumu, mamu, sestru, drugaricu. Nemojte biti tvrdoglave i iz inata terati verenika da ide sa vama na ovakve sastanke, jer vam neće biti od koristi, samo zato što vas nervira što nema stav o ovakvim detaljima i to ga ne zanima (kad malo bolje razmislite shvatićete da je to potpuno prirodno i bićete srećne što je tako 😉 ).

strong-bride

Nemojte svog verenika opterećivati kakva će vam biti frizura, da li ste debele u venčanici, kakav nakit da odaberete, u kakvu haljinu da se presvučete, odnosno da li uopšte da se presvlačite ili da ostanete u venčanici ceo dan, kakve korsaže da odaberete za goste, šta da poklonite svojim gostima i sličnim ženskim dilemama. Pronađite poslastičarnicu čiju mladenačku tortu želite i zakažite degustaciju. Unapred izaberite nekoliko varijacija kako biste volele da izgleda vaša mladenačka torta i na licu mesta sa verenikom isprobajte ukuse i zajedno sa poslastičarima dogovorite konačan izgled torte. Korsaže odaberite same, već poznajući njegov ukus, sigurno će mu se svideti više nego da mu pokazujete sto različitih slika i opterećujete ga svojim dilemama. Nemojte ga voditi u kupovinu cipela i tašne, već povedite mamu ili sestru ili kumu, a njemu “dajte” slobodno popodne, oduševićete ga i staviti mu do znanja da “niste kao druge dosadne žene 😉 psssssst. Unapred pogledajte burme i otprilike poznajući njegov ukus odaberite nešto adekvatno što ćete mu predložiti kada budete išli da poručite. Skoro svaki muškarac ima problem sa mišlju da će odjednom na njegovom domalom prstu desne ruke morati non stop da čuči tamo neki komad metala koji je potpuno nevažan (a vama je naravno jaaaako važno da vaš muž nosi burmu 🙂 ). Budite pametne, nemojte insistirati da njegova burma mora biti isti model kao vaša, već ga pustite da odabere nešto po svom ukusu, naravno uz vašu sugestiju, jer će tako sigurno želeti da nosi istu. Verujte mi ovo vam kažem iz ličnog iskustva. Ukoliko nemate “vaše” pesme, napravite spisak nekoliko koje biste želele za tortu i prvi ples. Obavezno uvrstite i neku koju znate da i on voli i neko prijatno veče u opuštajućoj kućnoj atmosferi uz večeru iskoristite da ih preslušate i odaberete neku.

funny_wedding_games_640_31

Ispunite i neku njegovu želju…Retki su detalji koji su muškarcima posebno važni da baš tako izgledaju tog dana, zato im izađite u susret i napravite kompromis. Moj muž je npr jako želeo da imamo crno bele slamčice za koktele dobrodošlice. Pretpostavićete da je u pitanju Partizan i pretpostavićete da nam se one nikako nisu slagale uz dekoraciju i moju zamisao 🙂 , ali ja sam pristala i verujte mi da ne možete da zamislite njegovu sreću dok je tog dana nosio čašu sa crno belom slamčicom, a ja ih na primer tog dana nisam ni primetila.

funny-wedding-photos-ideas-2-999

Muškarci su detinjasti. Vole da se šale i da smišljaju neke fore, koje mi obično ne razumemo 🙂 . Nikako mu unapred nemojte držati predavanja nemoj slučajno da si tog dana uradio ovo ili ono, da si rekao nešto kao onda kad si me izblamirao itd…Prvo šta god mu vi rekli on će uraditi po svom ako mu tako dođe, a drugo ukoliko ste rešili sa nekim da provedete ceo život, sigurno je da ga volite takvog kakav jeste i pustite ga tog dana da takav i bude. Opustite se i dobro provedite i neka ceo dan bude spontan, jer verujte mi nijedna nameštena situacija neće proteći onako kako ste vi želeli da namestite, već onako kako je moralo biti 😉 . Tako da pustite svog muža neka se zeza sa svojim drugarima onako kako su navikli jer će to sigurno biti krajnje simpatično svim gostima, ma koliko vama izgledalo glupo.

7-funny-wedding-photography

Obavezno VI pakujte sve potrebne stvari za taj dan. Dokumenta, sveće za crkvu, burme, novac itd. Muškarci uvek imaju veću tremu pred venčanje i ni slučajno se ne oslanjajte na njih tog dana. Vi zapamtite protokol i sve sitnice i podsetite ga tokom dana na sve što je potrebno. Gledajte to sa “volim kad sve imam pod kontrolom” strane 😉 .

2ee544f1e9b082adc56acbf8443b0d80

Nemojte birati njegovo odelo umesto njega. Budite pametne, diskretno umešajte svoje prste i dajte mu suptilne komplimente uz diskretan namig prodavačici koja će vam priteći u pomoć.

I za kraj uživajte u svojim pripremama za venčanje i nemojte na verenikovu nezainteresovanost gledati kao da je nezainteresovan za vaše venčanje, već prosto kao na mušku prirodu i njihov pogled na svadbu – sjajan dan sa ženom mog života i svim ortacima na jednom mestu u kom ću se napiti kao piiiiiiiiiip i provesti kao nikada do sada. Nemojte ovu rečenicu da zaboravite, jer kada taj dan prođe shvatićete da sam bila u pravu 😉

P.S. Svaka čast ženama koje su uspele da nađu izuzetke koji ne spadaju u gore navedene kategorije verenika :).

Lajkujte našu facebook stranicu i pratite nas na instagramu wedding.chaos

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s